Mariska Majoor ja hänen tyttärensä Robin vierailevat Helsingin vertaistoiminnassa 12.12.2017

12.12.2017

Tervetuloa tapaamaan Alankomaista tulevaa vierastamme Mariska Majooria ja hänen tytärtään Robinia. Heidät voit tavata Helsingin vertaisryhmässä tiistaina 12.12 klo 14 – 16. Mariska on tekemässä kirjaa eri maissa seksi-ja erotiikka alalla työskentelevien ihmisten työolosuhteista.

Tässä pieni tarina Mariskasta:

1990 luvun alussa Mariska perusti prostituoidulle tarkoitetun neuvontapisteen, (The Prostitution Information Center, PIC) Amsterdamiin. Neuvontapisteen tarkoituksena on levittää tietoa prostituutiosta ja auttaa ihmisiä ymmärtämään ja kunnioittamaan seksi-ja erotiikka-alalla työskenteleviä. Vuonna 2013 Mariska ja hänen ”seksityöystävänsä” perustivat ryhmän, josta myöhemmin muodostui Alankomaiden seksityöntekijöiden oma yhdistys, PROUD. He järjestivät erilaisia tilaisuuksia ja mielenosoituksia mm. kaikkein suurimman Alankomaissa koskaan järjestetyn mielenosoituksen Amsterdamin ”punaisten lyhtyjen alueen” ikkunoiden sulkemista vastaan. Vuonna 2017 Mariskalle myönnettiin kuninkaallinen palkinto hänen työstään seksityöaktivistina Amsterdamissa.

Mariska on nyt kirjoittamassa seksityöstä kertovaa kirjaa yhdessä tyttärensä Robinin kanssa. Päämääränä heillä on yhteisvoimin maailmanlaajuisesti puolustaa seksityötä tekevien ihmisoikeuksia. Kirja tulee sisältämään lyhyitä tarinoita ja tietoa seksityötä tekevien olosuhteista eri maissa. Tarkoituksena on lisätä ymmärrystä siitä, että seksityötä tekevät ihmiset ovat kauniita ja useat heistä joutuvat elämään usein kärsimyksen keskellä, kärsimyksen jonka suurin aiheuttaja on usein sosiaalinen stigma.

Kirjan rahoituksesta vastaa ”Prostituutio ja Terveys” -keskus Amsterdamissa: www.pg292.nl  ja rahoituksessa avustaa myös Red Umbrella Fund (”Punaisten sateenvarjojen rahasto”): www.redumbrellafund.org

Voit seurata Mariskan matkaa facebookissa ja Instagramissa otsikolla: united under a red umbrella.