Hiv on muuttunut – asenteet eivät. Kansainvälistä Maailman aids-päivää vietetään 1.12.!

28.11.2018 / Ajankohtaista

Noin viikon studio -televisio-ohjelmasta tuttu näyttelijä ja koomikko Eeva Vekki tukee Maailman aids-päivän kampanjaa. Hän esiintyy kampanjavideolla, joka pyörii tämän viikon Ylen tv-kanavilla. Eeva Vekki kertoo, miksi hän halusi osallistua kampanjaan:

”Halusin olla mukana välittämässä viestiä siitä, että tehokas hiv-lääkitys on mullistanut koko sairauden. Lääkitty hiv ei tartu ihmisestä toiseen, joten vanhat ennakkoluulot ja kauhukuvat on aika heittää romukoppaan. Hiv koskettaa valtavan suurta osaa maailman väestöstä ja siksi lääkitykseen panostaminen ja stigman poistaminen ovat tärkeitä ihmisoikeuskysymyksiä täällä Suomessa ja muualla maailmalla.”

Ole Sinäkin mukana muutoksessa! Jaa kampanjavideo kaverille ja testaa tietosi hivistä osoitteessa maailmanaidspaiva.fi!

Lisää aiheesta

02.06.2020 / Ajankohtaista

täältä.

25.05.2020 / Ajankohtaista

Majakka (2017–2018) toteutettiin Oikeusministeriön rahoituksella. Pääkaupunkiseudulla toteutettu hanke kohdentui haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisryhmiin, joilla on kohonnut riski jäädä rikosoikeudellisten ja rikosuhripalvelujen ulkopuolelle. Hanketta koordinoineen Jenny Oinosen kirjoittama loppuraportti kuvaa eri tavoin haavoittuvassa asemassa elävien rikosten uhrien todellisuutta Suomessa. Raportissa käsitellään haavoittuvuuksia, jotka vaikuttavat myös ihmiskaupparikosten uhrien asemaan Suomessa.