Iris-akatemia

Iris-akatemiasta löydät ihmiskaupan tunnistamiseen ja torjumiseen sekä ihmiskaupparikoksen uhrien kohtaamiseen ja auttamiseen liittyvää materiaalia. Dokumentit ja videot ovat kaikkien vapaasti käytettävissä esimerkiksi tiedottamisessa ja kouluttamisessa.

Syksyllä 2017 Iris-akatemiassa julkaistaan ihmiskaupan tunnusmerkistö, tilannekatsaus ihmiskaupan kotimaan tilanteesta järjestöjen ja seurakuntien näkökulmasta sekä kaksi uutta animaatiota ihmiskaupasta. Loppuvuodesta 2017 Iris-akatemia tarjoaa mallinnuksen haavoittuvassa asemassa olevien osallisuudesta ihmiskaupan vastaisessa työssä sekä koosteen hyvistä käytännöistä ihmiskauppaa vastaan kamppailtaessa.

Kaksi ensimmäistä animaatiotamme ihmiskaupasta on jo julkistettu. Niistä ensimmäisen nimenä on Tunnista ihmiskaupan tunnusmerkit ja toisen Tunnista ihmiskauppa – rauhoitu kuulemaan. Niin animaatiot kuin Iris-sivujen kuvatkin ovat Tussitaikureiden käsialaa.

Kaikki yllä mainitut Iris-akatemian materiaalit kuuluvat hankkeen Askelmerkit dialogiseen tunnistamiseen (2016–2017) antiin.

 

Kohti apua ja oikeuksia -visualisaatio on myös käytettävissänne asiakastyössä, koulutuksessa ja tiedotuksessa kolmena eri versiona: