Kansainvälistä Maailman aids-päivää vietetään tänään 1.12.!

01.12.2018 / Ajankohtaista
Tänään vietetään kansainvälistä Maailman aids-päivää. Sen kunniaksi kutsumme Sinut mukaan juhlistamaan Suomen menestystä hiv-tartuntojen ennaltaehkäisytyössä.

Suomi on hiv-hoidon huippumaa, jossa hiv-tartuntojen määrä on saatu pidettyä maailman alhaisimmalla tasolla viranomaisten, julkisen terveydenhuollon ja järjestöjen menestyksekkäällä yhteistyöllä. Olemme yhteistyössä kehittäneet maksuttomat, helposti lähestyttävät hiv-testauspalvelut sekä tehokkaat hoito- ja tukipalvelut tartunnan saaneille. Se ei olisi onnistunut ilman järjestöjen erityistä ruohonjuuritason osaamista asiakastyössä ja hiv-testauksen kehittämisessä.

Jotta voimme varmistaa, että Suomi pysyy hiv-hoidon huippumaana jatkossakin, tehokasta yhteistyötä tulee jatkaa. Sote-uudistuksen yhteydessä on tärkeää turvata hiv-työtä tekevien järjestöjen toiminta. Hiv-tartuntojen tehokas ennaltaehkäisy tulevaisuudessa edellyttää myös panostusta nuorten seksuaalikasvatukseen ja ilmaiseen ehkäisyyn.

Ole mukana muutoksessa! Katso kampanjavideo ja testaa tietosi hivistä osoitteessa https://www.maailmanaidspaiva.fi

Lisää aiheesta

23.06.2019 / Ajankohtaista

blogin pride-likkeen historiasta? ”Huolimatta siitä, että Stonewallin mellakat tapahtuivat eri vuosikymmenellä ja eri maassa, antavat kapinan keskiössä olleiden transseksityöntekijöiden tarinat minulle henkistä voimaa. Ne ihmiset menivät 1960-luvulla kiven läpi. Kun siihen vertaa, tuntuu, että kaikista vaikeuksista huolimatta olen päässyt kuitenkin helpolla.