Kansainvälistä Maailman aids-päivää vietetään tänään 1.12.!

01.12.2018 / Ajankohtaista
Tänään vietetään kansainvälistä Maailman aids-päivää. Sen kunniaksi kutsumme Sinut mukaan juhlistamaan Suomen menestystä hiv-tartuntojen ennaltaehkäisytyössä.

Suomi on hiv-hoidon huippumaa, jossa hiv-tartuntojen määrä on saatu pidettyä maailman alhaisimmalla tasolla viranomaisten, julkisen terveydenhuollon ja järjestöjen menestyksekkäällä yhteistyöllä. Olemme yhteistyössä kehittäneet maksuttomat, helposti lähestyttävät hiv-testauspalvelut sekä tehokkaat hoito- ja tukipalvelut tartunnan saaneille. Se ei olisi onnistunut ilman järjestöjen erityistä ruohonjuuritason osaamista asiakastyössä ja hiv-testauksen kehittämisessä.

Jotta voimme varmistaa, että Suomi pysyy hiv-hoidon huippumaana jatkossakin, tehokasta yhteistyötä tulee jatkaa. Sote-uudistuksen yhteydessä on tärkeää turvata hiv-työtä tekevien järjestöjen toiminta. Hiv-tartuntojen tehokas ennaltaehkäisy tulevaisuudessa edellyttää myös panostusta nuorten seksuaalikasvatukseen ja ilmaiseen ehkäisyyn.

Ole mukana muutoksessa! Katso kampanjavideo ja testaa tietosi hivistä osoitteessa https://www.maailmanaidspaiva.fi

Lisää aiheesta

02.06.2020 / Ajankohtaista

täältä.

25.05.2020 / Ajankohtaista

Majakka (2017–2018) toteutettiin Oikeusministeriön rahoituksella. Pääkaupunkiseudulla toteutettu hanke kohdentui haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisryhmiin, joilla on kohonnut riski jäädä rikosoikeudellisten ja rikosuhripalvelujen ulkopuolelle. Hanketta koordinoineen Jenny Oinosen kirjoittama loppuraportti kuvaa eri tavoin haavoittuvassa asemassa elävien rikosten uhrien todellisuutta Suomessa. Raportissa käsitellään haavoittuvuuksia, jotka vaikuttavat myös ihmiskaupparikosten uhrien asemaan Suomessa.