Pro-tukipiste ry hakee sosiaaliohjaajaa/etsivän työn tekijää Helsingin yksikköön

19.01.2021 / Ajankohtaista

Keitä me olemme? 

Pro-tukipiste ry on sosiaali- ja terveysalan järjestö, joka tukee seksi- ja erotiikka-aloilla toimivia ihmisiä sekä ihmiskaupan uhreja ja puolustaa heidän ihmisoikeuksiaan. Tarjoamme kohderyhmillemme matalan kynnyksen tukea, terveyspalveluita ja yhteisöllistä toimintaa. Alueyksikkömme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Valtakunnallisesti palvelemme verkossa, mobiilisovellusten kautta ja puhelimitse. Palvelumme ovat luottamuksellisia, asiakkaalle maksuttomia ja niitä voi käyttää anonyymisti. Itsemääräämisoikeus ja yhdessä tekeminen ovat meille tärkeitä arvoja: työskentelyn lähtökohtana on aina asiakkaan oma näkemys neuvonnan tai tuen tarpeesta. 

Nyt avoinna oleva tehtävä sijoittuu Helsingin alueyksikköön, jossa työskentelee moniammatillinen ja monikulttuurinen yhdeksän henkilön tiimi. Haemme vakituiseen työsuhteeseen etsivän työn ammattilaista, jolla on sekä osaamista että taitoa tarjota tukea ja viestiä erilaisissa ympäristöissä niin suullisesti kuin kirjallisestikin ja joka pystyy työskentelemään ottaen huomioon kulttuurisen ja sukupuolen moninaisuuden. 

 

Mitä sosiaaliohjaaja tekee? 

Sosiaaliohjaajana suunnittelet ja teet etsivää työ sekä asiakasviestintää erilaisissa verkko- ja fyysisissä toimintaympäristöissä, joissa voimme kohdata seksi- ja erotiikka-aloilla toimivia ihmisiä. Työskentelet monikulttuurisen asiakaskunnan parissa. Tehtävänäsi on saada kontakti ihmisiin, tarjota tukea ja neuvontaa heidän erilaisissa ongelmissaan. Työnkuvaasi kuuluu myös keskusteluapu, jossa asiakkaalla on mahdollisuus puhua avoimesti seksityöstä osana elämäntilannettaan. Tuet asiakkaita saamaan ja käyttämään niitä palveluita, joita hän tarvitsee ja joihin hän on oikeutettu 

Osa työstäsi tapahtuu digitaalisissa palveluissa ja osallistut niiden kehittämiseen yhteistyössä muiden kanssa. Työtehtäviisi sisältyy myös verkostoyhteistyötä ja työn kehittämistä Pro-tukipisteen Tampereen ja Turun alueyksiköiden kanssa. 

 

Mitä edellytämme ja mitä arvostamme? 

  • Sosiaalialan tai vastaavaa koulutusta ja työkokemusta, joka soveltuu etsivään työhön ja vaikeissa elämäntilanteissa olevien ihmisten avuntarpeen tässä ja nyt -tapahtuvaan arviointiin ja tukityöhön 
  • Yhteiskunnan palvelujärjestelmien tuntemusta 
  • Kokemusta ulkomaalaistaustaisten ihmisten neuvonta- ja -tukityöstä 
  • Osaamista keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä. 
  • Valmiutta järjestölähtöiseen tukityöhön, tiimityöskentelyyn ja asiakkaiden itsemääräämisoikeuden kunnioittamiseen sekä kykyä sietää epävarmuutta.  
  • Ihmisarvoa kunnioittavaa, kokonaisvaltaista, joustavaa ja kehittävää työotetta. 
  • Hyviä vuorovaikutustaitoja, oma-aloitteisuutta ja itsenäistä työotetta. 
  • Verkossa tehtävän työn osaamista ja viestinnällisiä taitoja.  
  • Hyvää suomen ja englannin kielten taitoa; muu kielitaito on eduksi. 

 

Palkkaus 

Noudatamme sosiaalialan järjestöjä koskevaa työehtosopimusta. Tehtävä sijoittuu vaativuusryhmän palkkaluokkaan neljä. Lopullisen palkan määrään vaikuttavat tehtäväkohtainen palkanosa, joka voi olla 3–30 % sekä henkilökohtainen palkanosa, joka määräytyy valittavan henkilön osaamisen ja kokemuksen perusteella. Hakemuksessa voit esittää oman palkkatoiveesi. 

Tarjoamme mielenkiintoisen työn lisäksi perehdytyksen tehtävään, ryhmätyönohjauksen, laajan työterveyshuollon, liikuntatunnin viikoittain, mahdollisuuden ammatilliseen kehittymiseen, hyvän työyhteisön, vahvat työntekemisen rakenteet sekä esihenkilön ja työyhteisön vahvan tuen. 

 

Hakeminen 

Jos koet olevasi etsimämme henkilö, lähetä hakemuksesi ja cv sähköisesti 2.2.2021 mennessä oheisen linkin kautta. Esivalinnassa käsittelemme hakemuksia nimettöminä, täytä siis huolellisesti oleellinen osaamisesi alkuosan kysymyksiin! Kuvauksen sekä koulutus- ja kokemusosioiden perusteella valitsemme 6–8 henkilöä jatkohaastatteluihin. Ensimmäinen haastattelukierros toteutetaan Teamsissa 10.-12.2.2021. Tarvittaessa järjestetään toinen haastattelu, joka tapahtuu livenä 15.-17.2.2021 toimitiloissamme Kampissa. Päätös tehdään helmikuun loppuun mennessä. Tehtävään valittava voi aloittaa heti päätöksen jälkeen. Noudatamme kuuden kuukauden koeaikaa.  

Linkki hakemukseen: https://webropol.com/s/Hki-sosiaaliohjaaja-2021

 

Lisätietoja: 

Minna Huovinen 

palvelujohtaja, Pro-tukipiste ry 

minna.huovinen@pro-tukipiste.fi  

puh. 040-7090 500 

Lisää aiheesta

08.03.2021 / Ajankohtaista

03.03.2021 / Ajankohtaista