Sihteeriopisto-sivusto suljettu rikosepäilyjen vuoksi

28.03.2019 / Ajankohtaista

Julkisuudessakin olleen tiedon perusteella Espanjan poliisi on yhdessä Europolin ja Eurojustin kanssa sulkenut Sihteeriopisto-sivuston. Sivustolla olevan tiedon perusteella sivusto on rikostutkinnan kohteena liittyen ihmiskauppaan ja rahanpesuun. Sivustolla ilmoitelleita ihmisiä, jotka kokevat tulleensa hyväksikäyttö- tai muun rikoksen uhriksi, pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin.

Pro-tukipisteelle tulleiden yhteydenottojen perusteella sulkemisella on ollut erilaisia seurannaisvaikutuksia kaikille sivustolla ilmoitelleille seksityöntekijöille. Pro-tukipisteellä on suuri huoli ilmoittajien tilanteesta ja turvallisuudesta. Mikäli olet ilmoitellut sivustolla ja haluat keskustella tilanteestasi, olipa huolesi iso tai pieni, ota rohkeasti yhteyttä Pro-tukipisteen työntekijöihin! Katsotaan, mitä voimme yhdessä tehdä!

Lisää aiheesta

02.06.2020 / Ajankohtaista

täältä.

25.05.2020 / Ajankohtaista

Majakka (2017–2018) toteutettiin Oikeusministeriön rahoituksella. Pääkaupunkiseudulla toteutettu hanke kohdentui haavoittuvassa asemassa oleviin ihmisryhmiin, joilla on kohonnut riski jäädä rikosoikeudellisten ja rikosuhripalvelujen ulkopuolelle. Hanketta koordinoineen Jenny Oinosen kirjoittama loppuraportti kuvaa eri tavoin haavoittuvassa asemassa elävien rikosten uhrien todellisuutta Suomessa. Raportissa käsitellään haavoittuvuuksia, jotka vaikuttavat myös ihmiskaupparikosten uhrien asemaan Suomessa.