Tahdommeko herättää järkytystä vai lisätä ymmärrystä?

18.10.2016 / Ajankohtaista

Animaatio opastaa ihmiskaupan tunnistamiseen.

EU:n ihmiskaupan vastaista päivää vietetään tänään 18.10.2016. Myös Suomi on sitoutunut auttamaan ihmiskaupparikoksen uhreja. Ihmiskauppaa tunnistetaan kuitenkin sattumanvaraisesti.

Yksi este tunnistamisen tiellä ovat mediassa ja populaarikulttuurissa leviävät usein virheelliset mielikuvat ihmiskaupasta. Tämä toistuva, yksinkertaistava kuvasto on omiaan heikentämään ihmisten kykyä havaita ihmiskauppaa.

-Shokeeraavilla kuvilla halutaan saada ihmiset havahtumaan ihmiskaupan kauheuteen. Tämä ohjaa ajattelua niin että tavallisilta näyttäviä ihmisiä ei osata tunnistaa ihmiskaupan uhreiksi, Pro-tukipisteen toiminnanjohtaja Jaana Kauppinen toteaa.

Pro-tukipiste järjestää tänään 18.10.2016 keskustelutilaisuuden ”Miten kuvat puhuvat ihmiskaupasta?” kello 14-16 elokuvateatteri Andorrassa Helsingissä. Aamupäivällä Pro-tukipisteen asiantuntijat ovat puhumassa aiheesta valtioneuvoston ihmiskaupan vastaisen toimintaohjelman julkistusseminaarissa.

-Tarvitsemme monimuotoisuuden esiintuovia kuvia ja oikeudenmukaisuutta edesauttavia kuvauksia, joita emme saavuta ilman niiden ihmisten osallisuutta joita asia koskee. Ei mitään meistä ilman meitä on hyvä kiteytys muistaa, erikoisasiantuntija Eva Maria Korsisaari kuvaa.

Pro-tukipisteen tilaisuudessa kuullaan puheenvuoroja ihmiskaupan uhrien parissa työskenteleviltä ja visuaalisen viestinnän ammattilaisilta. Samalla julkistetaan Pro-tukipisteen animaatio ”Tunnista ihmiskaupan tunnusmerkit”. Se on ensimmäinen viidestä lyhyestä animaatiosta, joilla Pro-tukipiste tukee eri alojen ammattilaisia ihmiskaupan tunnistamisessa.

-Animaatiossamme ihmiskaupasta puhutaan ymmärrettävästi ja arkisesti. Animaation avulla tahdomme rohkaista ihmisiä tunnistamaan ihmiskaupan tunnusmerkkejä ilman että tunnistajan täytyisi olla tähän erikoistunut ammattilainen, erityisasiantuntija Essi Thesslund kertoo.

Lisätietoja: 

Eva Maria Korsisaari
Erikoisasiantuntija * Senior Specialist
Ihmiskaupan vastainen työ * Work against Human Trafficking
Pro-tukipiste Iris-työ

eva.korsisaari(at)pro-tukipiste.fi
+358 (0)40 627 9600

Pro-tukipiste ry
Vuorikatu 16 A 10
00100 Helsinki

Facebook: @protukipiste
Twitter: @Protukipiste

 Pro-tukipiste on riippumaton asiantuntijajärjestö, joka edistää seksi- ja erotiikka-alalla toimivien ihmisten sekä ihmiskaupparikoksen uhrien osallisuutta ja oikeuksia. Tarjoamme matalan kynnyksen sosiaali- ja terveyspalveluja Helsingissä, Tampereella ja Turussa.

Tilaisuus on osa Pro-tukipisteen hanketta Askelmerkit dialogiseen tunnistamiseen, jolla syvennetään ymmärrystä ihmiskaupasta. Hanke toteutetaan EU:n sisäisen turvallisuuden rahaston tuella.

Lisää aiheesta

08.03.2021 / Ajankohtaista

03.03.2021 / Ajankohtaista