Testaa, niin tiedät!

23.11.2018 / Ajankohtaista
Tiesitkö, että hiv on nykyään ihan erilainen sairaus kuin ennen?

Nykyään lääkitty sairaus ei tartu ihmisestä toiseen ollenkaan! Vanhentuneeseen tietoon perustuvat ennakkoluulot elävät kuitenkin edelleen. Ne voivat vaikeuttaa hiv-tartunnan saaneen elämää enemmän kuin itse sairaus. Maailman aids-päivän yksi tärkeä tehtävä onkin antaa ihmisille oikeaa ja ajankohtaista tietoa hiv-tartunnasta ja vähentää tartunnan saaneiden syrjintää.

Pro-tukipiste osallistuu yhdessä muiden järjestöjen kanssa Maailman aids-päivään. Tänä vuonna järjestöjen kampanja näkyy myös televisiossa. Järjestöt muistuttavat video-kampanjassaan, kuinka hiv on muuttunut – asenteet eivät. Mukana hiv-tietoisuutta edistämässä ovat HivpointPositiivisetSuomen Punainen Risti ja Pro-tukipiste.

Entä onko sinulla hiviin liittyvät faktat hallussa? Käy Maailman aidspäivän verkkosivulla testaamassa millä vuosituhannella tietosi ovat!

maailmanaidspaiva.fi

Lisää aiheesta

23.06.2019 / Ajankohtaista

blogin pride-likkeen historiasta? ”Huolimatta siitä, että Stonewallin mellakat tapahtuivat eri vuosikymmenellä ja eri maassa, antavat kapinan keskiössä olleiden transseksityöntekijöiden tarinat minulle henkistä voimaa. Ne ihmiset menivät 1960-luvulla kiven läpi. Kun siihen vertaa, tuntuu, että kaikista vaikeuksista huolimatta olen päässyt kuitenkin helpolla.