Tukipalvelut

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan vuoksi Pro-tukipisteen päivystys – ja ryhmätoiminnat ovat edelleen tauolla 

Jos toimit seksi- tai erotiikka-alalla, olet tervetullut Pro-tukipisteelle. Tervetulleita ovat kaikki kohderyhmäämme kuuluvat ihmiset sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, etnisestä taustasta tai elämäntilanteesta riippumatta.

Olemme erikoistuneet antamaan tukea ja neuvontaa ihmisille, jotka toimivat seksi- tai erotiikka-alalla ja joilla on erilaisia arkeen, hyvinvointiin, terveyteen ja oikeudellisiin asioihin liittyviä kysymyksiä. Meillä on erityistä asiantuntemusta myös ihmiskaupan tai muiden rikosten kohteeksi joutuneiden ihmisten auttamisesta. Palveluja saa nimettömästi ja maksuttomasti. Luottamuksellisuus on meille ehdottoman tärkeää ja kaikkia työntekijöitämme sitoo salassapitovelvollisuus.

Kondomejaliukuvoiteita ja muita turvaseksivälineitä voit noutaa:

Helsingin Pro-tukipiste:  joka maanantai klo 12-16 

Turun Pro-tukipiste:  joka tiistai klo 14-18 

Tampereen Pro-tukipiste:  joka torstai klo 14-18

Seksitautitesteihin ja tukitapaamisiin voit tulla varaamalla itsellesi ajan puhelimitse tai chat-palvelussa. Puhelimitse tavoitat meidät numerosta 040 650 3705 (ma- pe klo 13 – 16).   

Työntekijöille voit soittaa myös suoraanTyöntekijöiden numerot löytyvät

Yhteystiedot– sivulta. 

Verkkosivujemme chat-palvelu on avoinna arkipäivisin (ma- pe klo 13 – 16).  

Huomio: Et voi tulla tapaamisiin, testeihin tai hakemaan kondomejamikäli sinulla itselläsi/ lähipiirissäsi on koronaviruksen oireita (yskänuhahengenahdistuskuumettaripulia / pahoinvointialihaskipujaväsymystä tai maku– ja hajuaistin häiriöitä).  

Pidetään huolta itsestämme ja toisistamme!  

Lämpimin terveisin, Pro-tukipisteen henkilökunta  

 

Keskustelua ja tukea eri elämäntilanteisiin

Vaikka tarjoamme tukea ja neuvontaa, emme kuvittele tietävämme, mikä on juuri sinulle parasta. Sinä itse määrittelet sen, mistä asioista haluat puhua. Pääasia on, että meiltä saatu tuki on sinulle hyödyksi ja avuksi. Monille meillä asioiville ihmisille on ollut helpotus, että Pro-tukipisteellä asioidessa ei tarvitse pelätä seksi- ja erotiikka-alan työhön liittyvää stigmaa ja negatiivisia asenteita. Missä tahansa asiassa haluat tukea tai tietoa, sinun ei tarvitse peitellä seksi- ja erotiikka-alalla työskentelyä, vaan voit ottaa sen esille yhtenä elämän osa-alueena, liittyi hakemasi tuen tarve siihen tai ei. Voit tulla myös keskustelemaan luottamuksellisesti, jos koet elämässäsi tai työssäsi väkivaltaa tai muunlaista uhkaa. Voimme yhdessä selvittää mistä on kyse ja pohtia miten haluat asiassasi edetä.

Ohjausta ja neuvontaa erilaisten palveluiden käyttöön

Työntekijämme antavat ohjausta ja neuvontaa muiden palveluiden käytössä. Palveluohjaus ja -neuvonta tarkoittaa esimerkiksi sitä, että voimme auttaa sinua asumiseen, toimeentuloon, työllistymiseen, koulutukseen tai Suomessa oleskeluun liittyvissä kysymyksissä. Voimme tarvittaessa tukea sinua lomakkeiden täyttämisessä, palveluiden ja etuisuuksien hakemisessa ja oikeuksiisi liittyvissä asioissa. Tuemme sinua myös erilaisissa rikosasioissa.

Pro-tukipisteen työntekijä voi tarvittaessa lähteä kanssasi yhdessä asioimaan muihin palveluihin. Palveluohjauksen tavoite on, että saat ne palvelut, joihin sinulla on oikeus.

Tapaaminen ajanvarauksella

Joskus asioiden selvittelyyn voi mennä enemmän aikaa. Suosittelemme henkilökohtaisen ajan varaamista, jos haluat keskustella rauhassa elämäntilanteestasi ja asioistasi. Varaa myös aika, jos haluat työntekijän avuksesi esimerkiksi mennessäsi hoitamaan asioitasi eri virastoihin tai muihin palveluihin. Työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Etsivä työ

Teemme tukityötä myös kentällä eli kadulla, baareissa, hieronta- ja strippipaikoissa. Kentällä tehtävää työtä kutsutaan etsiväksi työksi. Lisätietoa etsivästä työstä löydät täältä.