Yhteisöllinen toiminta

Sain mahdollisuuden jakaa kokemuksia ja uutta tietoa itseäni ja elämääni varten

Pro-tukipisteen yhteisöllisen toiminnan tavoitteena on osallistaa seksi-ja erotiikkatyötä tekevät ihmiset tasavertaisina ja aktiivisina vaikuttajina osaksi järjestömme toimintaa.

Ryhmätoiminta kasvokkain on koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi edelleen tauolla.

Kiinnostaako osallistuminen vertaistukiryhmään verkossa, omalta kotisohvalta! Kesäkuussa 2020 alkanut kokeilu vertaistukitapaamisista Discord-palvelimella verkossa osoittautui suosituksi. Viikottaiset tapaamiset jatkuvat keskiviikkoisin 5.8. alkaen klo 17-19. Ryhmä on tarkoitettu ainoastaan henkilöille, jotka tekevät erotiikka- tai seksityötä.

Lisätietoja Discord-palvelimella tapahtuvasta vertaistukitoiminnasta saat ottamalla yhteyttä Pro-tukipisteen työntekijöihin Annaan puh. +358 40 702 1551 (anna.ruuska@pro-tukipiste.fi) tai Erjaan puh.+358 40 725 0791 (erja@pro-tukipiste.fi).

Toiminta Helsingissä

Järjestämme erilaista ryhmämuotoista toimintaa, johon seksi- ja erotiikka-alan työtä tekevät tai sitä joskus tehneet ihmiset voivat osallistua oman mielenkiintonsa mukaan. Vertaistoimijat ja työntekijät suunnittelevat ja toteuttavat toimintaa yhdessä.

Tervetuloa mukaan toimintaan! Jos haluat tietää lisää tai sinulla on idea, jonka haluaisit toteuttaa kanssamme niin ota yhteyttä. Työntekijöidemme yhteystiedot löydät täältä.

Seuraavat toiminnat ovat tauolla:

”Monikulttuurinen vertaisryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14-16. Ryhmä on avoin kaikille seksi-ja erotiikkatyötä tekeville tai tehneille ihmisille. Ryhmässä on mukana työntekijöitä, jotka toimivat kielellisenä tukena tarpeen vaatiessa. Ryhmässä keskustellaan ja jaetaan kokemuksia esimerkiksi seksityöstä ja suomalaisesta yhteiskunnasta. Ryhmässä vierailee kutsusta eri alojen asiantuntijoita puhumassa aiheista, kuten esimerkiksi seksuaalisuus, lainsäädäntö tai hyvinvointi. Teemme myös retkiä ja käymme tutustumassa erilaisiin kulttuuritapahtumiin sekä palveluihin. Tärkeää on mukava yhdessäolo ja hyvä ruoka! Tervetuloa! Ota ihmeessä yhteyttä, jos sinulla on ideoita toiminnan kehittämisestä; aiheista joista haluaisit itse keskustella tai oppia lisää! Tarkempaa tietoa tapaamisista löydät jatkossa palvelukalenterista. 

Pro-ryhmä suomea ja englantia osaaville seksityöntekijöille.
Oletpa vasta aloittanut seksityön, alan konkari tai vaikka jo työt lopettanut, tervetuloa keskustelemaan seksityöstä vertaistesi kanssa. Ryhmässä ei ole ulkopuolista ohjaajaa, vaan olemme kaikki seksityöntekijöitä. Koemme, että on hyvä voida vaihtaa kokemuksia turvallisessa ympäristössä. Ryhmä on luottamuksellinen ja jäsenten asioista ei puhuta ryhmän ulkopuolella. Tapaamme joka toinen torstai klo 17-18.30. Keväällä 2020 Pro-ryhmä tapaa seuraavina päivinä: 23.1, 6.2, 20.2, 5.3, 19.3, 2.4, 16.4, 30.4, 14.5, 28.5, 11.6 ja 25.6.

Englannin kielen opiskeluryhmä kokoontuu perjantaisin klo 14-16.00. Haluatko aktivoida ja kehittää kielitaitoasi? Ja keskustella englanniksi ajankohtaisista asioista? Avointa keskusteluryhmää vetää vapaaehtoinen englanninkielen opettaja. Opetuksessa hyödynnetään ESLlibraryn monipuolisia verkkomateriaaleja. Opiskeluryhmä jatkaa tapaamisiaan kevään 2020 aikana. Ensimmäinen tapaaminen on perjantaina 17.1.2020.

Suosittuja ”Kysy konkarilta”- iltoja on tulossa vielä syksyn 2020 aikana muutama. Keskusteluiltoja vetävät alalla pitkään työskennelleet ihmiset. Illan aikana on mahdollista keskustella luottamuksellisessa ilmapiirissä työskentelystä stripteasen, pornon ja erilaisten seksipalvelujen parissa. Voit saada arkea helpottavia vinkkejä ja uusia näkökulmia työhösi. Iltojen tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan myöhemmin.

HUOM! – koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi uudet suunnitelmat ovat siirtyneet toivottavasti syksyn 2020 aikana toteutettaviksi!

Helsingin yksikössä on tarkoitus toteuttaa myös ”Kehotietoisuus-terapian perusteet” – Basic Body Awareness Therapy (BBAT) -ryhmä, joka kokoontuu n. 6 – 8 kertaa. BBAT on fysioterapian osaamiseen perustuva menetelmä, jota käytetään esim. työterveyshuollossa, kipupotilaiden kuntoutuksessa ja psykofyysisessä fysioterapiassa. Siinä keskitytään aktivoimaan ja huomioimaan terveitä voimavaroja. Yksinkertaiset harjoitteet tähtäävät sekä liikkumisen kokonaisvaltaiseen koordinaatioon että identiteetin kokonaisvaltaiseen kokemiseen. Käytännössä BBAT perustuu kahteen näkökulmaan. Ensimmäinen niistä sisältää yleiset kehon liiketoiminnot, kuten ryhdin, askelluksen, hengityksen ja päivittäisen liikkumisen. Toinen näkökulma käsittelee henkilön yksilöllistä liikettä ja kehokokemusta, joissa elementteinä ovat muun muussa suhde alustaan, kehon keskilinja, liikekeskus, hengitys, kehon rajat, lihasjännitys ja –rentous. Liikkeitä tehdään seisten, kävellen, istuen ja makuulla; yksin, pareittain ja ryhmänä. Lisäksi menetelmässä käytetään ääntä ja hierontaa.

BBATiin liittyvissä tutkimuksissa on noussut esiin mm.seuraavia vaikutuksia: positiiviset vaikutukset mielialaan; kehon tuntemuksen ja liikkumisen kehittyminen; itsensä hyväksyminen; tuen saamisen merkityksen ymmärtäminen. BBAT-ryhmän kokoontumisajat ilmoitetaan myöhemmin.

Lisätietoja Helsingin yhteisöllisestä toiminnasta saat Erjalta p. 040 7250 791 tai erja@pro-tukipiste.fi

Katso tulevat tapahtumat palvelukalenterista